Băi Ionuţ

2 Aug

Oi fi tu irlandez dar eu tot Ionuţ îţi zic că aşa te-am alintat eu întotdeauna în dulcele grai românesc, nu de alta dar n-am reuşit niciodată să înţeleg cum se pronunţă numele voastre dubioase galeze cu 10 litere şi 4 accente.

Băi Ionuţ, eşti primul irlandez pe care l-am cunoscut în prima mea zi aici. Şi dup-aia ai zis hai la băut şi am mers cu toţii la băut şi dup-aia ai zis hai la film şi am mers la film şi hai la concert şi am mers la concert. Şi ziceam wow tare ce prietenoşi sunt oamenii ăştia şi eram convinsă că toţi irlandezii sunt aşa.

Şi-am fost şi la surfing unde după o noapte de petrecăreală şi o oră de încercat să stau pe placă am zis că-mi bag picioru`n ea de placă, şi am mers şi cu zmeele pe plajă unde mă enervam cu zmeul ăla mic şi Mo a căzut în nas, şi am jucat la Guitar Hero până ne-a ieşit pe urechi, şi am făcut grătare la mine şi la catalan cu mici şi ţuică

Şi ne-am mai îndepărtat ba cu munca, ba tu cu fetele, ba io cu băieţii dar tot mai mergeam la pizze şi filme la Juan şi ne trimiteam mailuri cu muzici toată ziua.

Şi dup-aia te-ai mutat la New York  şi mai vorbeam din când în când să facem mişto de hipsteri şi de cum staţi voi în curu gol şi beţi bere pe canapelele tale de piele. Şi urma să trec şi eu prin septembrie. Numai că între timp te-ai gândit să te duci cu barca pe mare, să dea furtuna şi să mori puţin. Că de, se mai întâmplă din astea când n-ai vestă de salvare.

Băi Ionuţ băi am fost cu unul aici pe plajă în Sandymount să desfacem pentru tine o sticlă de rachiu sârbesc. Că n-ai ţinut niciodată la tărie, doi păhăruci şi erai sub masă, vai de capul vostru de irlandezi cică mari beţivani da` numa bere şi whiskey ştiţi să duceţi. Şi te-am cinstit, la cîte o duşcă fiecare şi una pentru tine în mare.. toată seara până am gătat sticloanţa şi ne uitam în ea rânjiţi ca proştii. Şi dup-aia juma de noapte am îmbrăţişat buda şi am cântat cu ea de dor şi jăle. Ai fi râs de mine şi mi-ai fi zis că sunt “lightweight”.

Şi te-am tot cinstit dup-aia şi ne-am adunat nişte oameni în Pavilionul din Trinity. Şi-a fost fain că am povestit şi ne-am amintit şi ne-am hlizit şi am văzut o grămadă de lume cu care nu mai vorbisem de ani şi Brew şi Mo şi Ross şi Dani cu nevasta din Cambridge şi Brian tocmai din Australia şi Mel şi mulţi alţii. Că multă lume mai cunoşteai băi frate. Şi am aprins lampadare din alea chinezeşti pe iarbă la Trinity şi am mai băut o bere şi-un whiskey până am închis cârciuma. Si dup-aia ne-am târât la altă cârciumă. Şi dup-aia la McDonalds ;D.

Băi Ionuţ băi sper să ai bere şi voie bună şi în lumea ailaltă. Că în lumea asta o să ne lipseşti. Şi ar fi fost mişto ca toţi irlandezii să fie ca tine.

4 Responses to “Băi Ionuţ”

 1. runbaby 07. Aug, 2010 at 7:28 pm #

  bai, cake, ce misto esti!

 2. lotusalb 27. Aug, 2010 at 2:19 pm #

  Bai barza bai, fara nici o legatura cu ce-ai scris tu aici, da te-am visat az’ noapte.

 3. Kristin 29. Aug, 2010 at 4:48 pm #

  Bună! Să ştii ca am băut un pahar de sour cherry brandy in memoria prietenului tău. Iar aseară tare m-am mirat cînd am auzit Cake la radio (guerrilla)

 4. mitica 20. Oct, 2011 at 6:09 am #

  Madame_cake, m-ai dat pe spate cu asta… si nu mi se intampla prea des, pe bune! Azi te-am descoperit si nu-mi pare rau ca am intarziat pe aici, ca nu mi-am pierdut timpul degeaba.
  Si, ca sa cinstesc cum se cuvine aceste momente de incantare pe care mi le-ai daruit, am sa destup azi damigeana cu palinca de Bistrita ce-am primit-o doar pentru ocaziuni speciale si pentru prieteni! Am sa beau si pentru amicul galez pe care l-ai facut pana la urma roman…
  Auzi bai Ionut?

Leave a Reply